Tehnologia utilizata la fabricarea bateriilor trotinetelor electrice Ezotron

Tehnologia actuala Litiu-ion Lichid folosita la fabricarea bateriilor trotinetelor electrice Ezotron este un domeniu ce este in plina dezvoltare, cu posibilitate imensa de evolutie.

Următorul pas  în evolutia tehnologiei bateriilor, va duce la un salt important în dezvoltarea pietei trotinetelor electrice la nivel global. Un nou tip de baterie, cunoscut sub numele de Litiu-ion Solid, ar putea conduce la un nou nivel de viabilitate comercială, ducând la trotinete electrice mai ușoare, cu o autonomie mai bună. Tehnologia tradițională Litiu-ion Lichid folosita de cele mai multe trotinete electrice,  este o tehnologie inca relativ nouă, fiind dezvoltată la începutul anilor 1990 . Aceste baterii utilizează un electrolit lichid care servește la îndeplinirea cerințelor de performanță ale unei trotinete electrice. Bateriile Litiu-ion Lichid au atins un nivel de densitate al energiei, performanțe fiabile de reîncărcare și toleranță la temperatură optim, ceea ce a face posibilă producția în masă a trotinetelor electrice.

Totuși, aceasta tehnologie Litiu-ion Lichid are anumite neajunsuri. În timp, și având în vedere suficiente cicluri de reîncărcare, performanța bateriei se poate degrada până la punctul în care, în cele din urmă, nu mai poate functiona în mod corespunzător. Este posibil să fiți familiarizați cu experiența bateriei unui telefon mobil care își pierde capacitatea de alimentare în timp. În cazuri foarte rare (estimate la unul din 10 milioane ), celulele bateriei Litiu-ion Lichid pot, de asemenea, să se supraîncălzească și să se aprindă. Au existat diverse cazuri în care producătorii de produse precum laptopurile au intampinat astfel de probleme legate de supraîncălzire.

Luand in calcul maturitatea atinsa de aceasta tehnologie Litiu-ion Lichid in fabricarea bateriilor, problemele mentionate mai sus au devenit tot mai rare si in momentul de fata consideram utilizarea tehnologiei Litiu -ion Lichid pentru productia de masa a bateriilor trotinetelor electrice Ezotron una viabila si sigura.

Astfel, la momentul actual, toate modele de trotinete electrice Ezotron sunt echipate cu acest tip de baterii Litiu-ion Lichid, capacitatile si celulele acestor baterii fiind diferite.

Capacitatile bateriilor Litiu-ion Lichid al trotinetelor electrice Ezotron se incadreaza in plaja 9.6Ah-36V pana la 35Ah-60V.

La modelele mai accesibile ca pret, respectiv cele din seria ER si ET si S12, celulele utilizate sunt unele proprii, bineinteles dispunand de tehnologia Litiu-ion Lichid de cea mai inalta calitate, iar la versiunile mai scumpe din seria EZ si 10X utilizam baterii avand celule Litiu-ion Lichid produse de marci consacrate precum Samsung, LG, si Panasonic.

Noua tehnologie Litiu-ion Solid  patentata de o companie numită QuantumScape, a fost implementata de curand intr-o noua baterie viabilă, în stare solidă, ce poate atinge o capacitate de încărcare de 80% în doar 15 minute. Aceasta isi va pastra puterea in cazul  mai multor cicluri de reîncărcare și, cel mai important, poate atinge o densitate de energie de aproape dublu față de cel mai bun rezultat intalnit la  baterii lichide litiu-ion.

Aceasta este o veste fantastică și ar putea foarte bine să anunțe trotinete electrice mai puternice, mai eficiente și mai ușoare. În timp, se pare că nivelul costul producerii acestora va scădea la niveluri echivalente cu cele din prezent în cazul bateriilor tradiționale litiu-ion lichide.

Brandul nostru Ezotron, urmareste cu interes evolutia acestei noi tehnologii Litiu-ion Solid pentru baterii si in masura in care aceasta va ajunge la maturitate, luam in  calcul implementarea de astfel de bateríi in productia de masa a trotinetelor Ezotron intr-un viitor cat mai apropiat cu putinta.

Distribuie

Produse asociate

comentarii (0)

Fara comentarii