Cum intretinem bateria unei trotinete electrice Ezotron ?

Trotinetele electrice Ezotron sunt echipate cu baterii litiu-ion avand celule proprii pentru modelele din seria S, precum si cu baterii cu celule produse de branduri cu notorietate in domeniu ca Samsung, LG, sau Panasonic la modelele din seria X, Z, R, T.

Totodata capacitatile acestor baterii difera de la un model la altul ,fiind incadrate in intervalul 48V-21Ah pana la 60V-35Ah.

Toate aceste baterii sunt de cea mai buna calitate, avand garantata o autonomie mai mult decat decenta, incepand de la 55km pana la 110km la modelele de top din seriile X, Z, R si T dacă le întrețineți corect.

Durata medie de viață a acestor baterii este de 700-800 de cicluri. Un ciclu include încărcarea pana la 100% din capacitate și descărcarea bateriei. După 700-800 de cicluri de încărcare, bateria pierde aproximativ 30% din capacitate, după care ar trebui înlocuită.

Cât va dura bateria pentru trotineta ta electrica? Depinde doar de tine.

Mai jos puteți găsi câteva sfaturi despre întreținerea bateriei:

1. Bateriile de litiu-ion nu trebuie încărcate la 100% după fiecare plimbare, așa cum a fost cazul bateriilor cu plumb acid.

 

2. Încărcați bateria la 100% numai dacă intenționați să o utilizați în următoarele 24-28 de ore pentru distante foarte lungi care sa necesite o astfel de incarcare. Orice exces de incarcare va deteriora bateria în timp.

 

3. Nu descărcați excesiv bateria, sub 10-15% din capacitatea ei. Dacă tensiunea bateriei este prea scăzută, aceasta va pierde permanent un pic din capacitatea sa, ceea ce afectează în mod direct performanța bateriei in timp.

 

4. Pentru a prelungi durata de viață a bateriei la maximum, ar trebui să o încărcați la 80-90% la sută din capacitatea maxima.

 

5. Nu expuneți bateria la temperaturi extreme, sub -5°C sau peste 50°C.

 

6. Dacă intenționați să nu utilizati trotineta electrica pentru operioada îndelungata de timp, încărcați bateria între 60-80% din capacitatea maxima și verificați în fiecare lună nivelul bateriei. Astfel incărcați-o dacă este necesar pentru a evita supra-descărcarea și deteriorarea.

 

Distribuie

Produse asociate

comentarii (0)

Fara comentarii